ALMANYA AİLE BİRLEŞİM

Almanya Aile Birleşimi Vizesi, Türkiye’de yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, Almanya’da yaşayan eşlerinin yanına yerleşmesi için alması gereken vizedir. Almanya Aile Birleşimi vizesi Ulusal (D tipi) Vize kategorisine girmektedir. Bu tip uzun süreli (90 günden fazla) vizeler için başvurular doğrudan Almanya Konsolosluğu’na veya Almanya Büyükelçiliği’ne yapılmaktadır. Aile Birleşimi Vizesine başvuru yaparken Almanya Federal Cumhuriyeti yetkililerince belirlenen evraklar ibraz edilmelidir. İstenen belgeler konsolosluk internet sayfalarında düzenli olarak güncellenmektedir. Başvuru yapacağınız duruma göre gerekli evraklar değişkenlik göstermektedir.  Bu evraklarda dikkat edilmesi gereken en önemli şey, evrakların güncel tarihli ve ıslak imzalı olmasıdır. Bazı durumlarda Almanya Konsolosluğu yetkilileri sizden ibraz ettirmeniz gereken evraklara ek olarak başka evraklar isteme hakkına sahiptirler. Almanya Aile Birleşimi Vizesi hakkındaki güncel evrak listesini ve diğer prosedürleri Vize Merkezi Almanya Departmanı uzmanlarımızdan öğrenebilirsiniz.

Almanya Aile Birleşimi Vizesi için gerekli olan en önemli belge A1 seviyesinde Almanca Dil Sertifikası’dır.

Alman Konsoloslukları sadece ÖSD ve Goethe  Dil sertifikalarını kabul etmektedirler. Bu iki sertifikanın dışında belge kabul edilmemektedir. Almanca kursu tercihi yaparken, nerede sınava gireceğinizi mutlaka sorun ve doğru bir cevap isteyin.

Almanya Aile Birleşimi İçin Gerekli Olan A1 Sertifikası 

Almanya aile birleşimi için yapacağınız başvurularda ibraz etmeniz gereken A1 sınavı sertifikası sizin temel düzeyde Almanca bildiğinizi göstermektedir. A1 sertifikasına sahip olduğunuz takdirde günlük basit düzeydeki konuşmaları yavaş ve anlaşılır bir şekilde konuşulduğu zamanlarda anlayıp cevap verebilirsiniz. A1 sertifikasına sahip olacak düzeyde Almancanız var ise bu düzey bir işte çalışmalısınız; akıcı Almanca konuşulan yerler size fayda sağlamayacaktır. A1 sertifikasına sahip olabilmek için girdiğiniz sınav birkaç bölümden oluşan, kursa katılım sağladığınız takdirde sizi zorlamayacak basit bir sınavdır. Eğer Almanca bilginiz yok ve Almancayı yeni öğrenmeye başlıyorsanız kurslara katılım sağlamanızı tavsiye ederiz; aksi takdirde sınavdan başarı elde edebilmeniz oldukça düşük bir ihtimaldir. A1 sertifikası sınavı 4 bölümden oluşmaktadır.

1.      okuma (lesen),  

2.      yazma (schreiben),

3.      dinleme (hören),

4.      konuşma (sprechen) bölümleridir.

 

 A1 sertifikasına sahip olabilmek için belirtilen bu bölümlerden yeterli puanları alarak başarı elde etmeniz gerekmektedir. Okuma (lesen) bölümünde sizden bir metin okumanız ve yöneltilen ilgili soruları cevaplamanız istenmektedir. Yazma (schreiben) bölümünde sizden verilen konuya uygun bir mektup, form veya dilekçe yazmanız istenmektedir. Dinleme(hören) bölümünde size bir veya birden fazla diyalog dinletilip sizden ilgili soruları cevaplamanız istenmektedir. Konuşma (sprechen) bölümü birkaç aşamadan oluşmaktadır. Sizden kendinizi tanıtmanız, söylenilen kelimeleri kodlamanız ve resimler gösterilerek bunlarla ilgili diyalog kurmanız istenmektedir. A1 sertifikası sınavlarında kurs yetkilileri tarafından değişiklik yapılabilmektedir. A1 sertika sınavıyla ilgili ayrıntılı bilgiyi Goethe Instıtut veya ÖSD’nin resmi web sayfalarından edinebilir, onlarla iletişime geçebilirsiniz.

 

Almanca Aile Birleşim sınavına en kısa zamanda ve Temel bir Almanca ile hazırlıyoruz. Ezbercilikten uzak anlaşılır bir Almanca ile Almanya da ayrıca kendiniz ifade edecek bir hizmet sunuyoruz.

Almanca A1 sınav saati toplamda 60 saattir.

Ders çizelgemiz:

 

Pazartesi

Çarşamba

Cuma

Salı

Perşembe

Cumartesi

 

Hafta sonu gruplarımız için ise:

Cumartesi

Pazar

 

Saatlerimiz öğrencilerimizin iş veya özel durumlarına göre esnek olabilir.